Zomer-werk-weken

6 juli 2014

Woonerf Luscinia groeit stap voor stap, mede dankzij de hulp van de vele vrijwilligers. Vanuit deze vrijwilligersgroep is het idee ontstaan om ons in de zomertijd te komen helpen, nu niet voor één dag, maar voor een wat langere periode.

Daarom:  in de periode van maandag 21 juli (installeren op de camping is mogelijk vanaf zondagmiddag 17.00 uur) t/m zaterdagochtend 2 augustus mensen ons kunnen helpen bij alle voorkomende werkzaamheden, dus van tuinklussen tot werkzaamheden in huis, van zagen in het bos tot kloven van hout. Maar je kan ook kiezen voor een kortere periode gedurende deze tijd.

Wat bieden wij?
Voor het overdag meewerken bieden wij een gratis overnachtings-plek aan op de camping en daarnaast ‘s avonds een warme maaltijd. Voor het ontbijt en lunch zal zelf gezorgd moeten worden (dit voor de rust en continuïteit van de bewoners).

Wat verwachten wij?
Natuurlijk veel positieve zin en enthousiasme. Daarnaast verwachten van de vrijwilligers dat ze het werkritme, zoals wij dit nu opgezet hebben, willen volgen. Dat houdt in: gezamenlijk om 9 uur opstarten met een werkbespreking, daarna samen opwerken met tussendoor de nodige gezellige pauzes met koffie/thee en lekkers. We werken van 9 tot 3 uur, maar als je wilt kun je natuurlijk altijd nog langer doorwerken. Daarnaast zal er voor iedereen voldoende vrije tijd en ruimte zijn voor ontmoeting en gezelligheid! Dus neem gerust je gitaar en muziek mee! Hopend op prachtig zomerweer met mooie avonden rondom het vuur. O ja, er zijn op ons terrein ook enkele oude fietsen aanwezig die gebruikt kunnen worden! En voor de snelle reageerders kunnen er tenten gereserveerd worden, die wij zullen opzetten.

Graag opgeven via onze contactpagina (klik hier). Geef aan wanneer je denkt te komen, met hoeveel personen, hoe lang je wilt blijven, of je blijft overnachten en of je wel of niet een eigen tent hebt. Wij zullen dan z.s.m. terugreageren, dus wacht eerst op een bevestiging vanuit ons.

Naast deze zomerweken gaat de wekelijkse klusdag op dinsdag gewoon door. Met een kleine groep vrijwilligers
wordt iedere week weer veel werk verzet. Wil je ons team versterken of een dag meehelpen? Je bent van harte welkom, maar ook hierbij geldt dat we het fijn vinden als je je van te voren bij ons opgeeft (via de contactpagina – klik hier)!