Adventstijd 2022

20 december 2022

Het leven stroomt door, ondanks de verstilling van de adventstijd.

  • De pony’s vertrokken weer naar hun winterstal, precies op tijd voordat de erge koude intrad.
  • Samen met de Sint, aten wij onze laatste tomaten en paprika’s, nog zóóó smakelijk!
  • En hadden we een pracht van een Adventsconcert in onze nieuwe zaal van ‘t Alvarium. Wat een warme zang, van de vrouwen van Wings, klonk in onze zaal.
  • Tijdens verstilde sprookjesachtige ochtenden sneden we onze boerenkool in stukjes, dronken voor het eerst koffie in onze nieuwe zaal en werd een laatste kist pastinaak geoogst.
  • Ondertussen bereiden we ons voor op de Kerstafsluiting en worden kunstig kerstversieringen gemaakt en heerlijke koekjes gebakken.
  • De winter kreeg flink vaste voet in ons land: alles mooi bevroren. Wat een prachtige witte wereld.
  • Wij trokken ons terug in de houtwerkplaats en starten met onze jaarlijkse klus: schoonmaak en onderhoud van al ons gereedschap, wat een dankbare klus. En met de warmte van de houtkachel, met deze koude, aangename werkzaamheden.
  • Ook gingen we verder met het verven van de muren, wat een plezier hadden deze twee dames.
  • Met kristalhelder weer snoeien de stoere mannen op de camping en wordt het eerste hout gehakseld: mooi spul voor de paden van onze bloementuin.

Zo bereiden we ons stilaan voor op onze winterstop: Kersttijd. Tijd van het nieuwe licht en de liefde. Tijd van terugtrekken tijdens de 12 heilige nachten en, nu de sluier wat dunner is met de hemelse wereld, onze nieuwe intenties tastend proberen te grijpen en begrijpen.

Voor iedereen liefdevolle lichte kerstdagen en al het goede gewenst voor 2023!

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Adventstijd 2022

Op donderdag 30 juni organiseren wij weer een Open Middag. U bent welkom van 14-16 uur. Lees hier de Flyer Open Middag kopie

Reacties uitgeschakeld voor 30 juni Open Middag 14-16 uur

Van maandagochtend 18 juli tot vrijdagavond 22 juli organiseren wij weer een oergezellige en werkzame zomerwerkweek. Het concept is als de vorige jaren:

Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 18 juli, en eindigen de week op vrijdagmiddag 22 juli.

Heb je vragen? Wil je meewerken? Mail het ons via info@woonerf-luscinia.nl

Opgeven vóóraf is wel noodzakelijk. Uiterste aanmelddatum is 19 juli.

Reacties uitgeschakeld voor Ook dit jaar 2022 weer een Zomerwerkweek

Open Middagen

22 mei 2022

Afgelopen 19 mei organiseerden wij een Open Middag. Ondanks het omweer en forse regenbuien, kwamen er toch nog bezoekers langs! We hadden een mooie kraam, presenteerden en verkochten onze eigen produkten, en hielden rondleidingen door de diverse tuinen, de camping, langs de dieren en door het geheel vernieuwde nieuwe Alvarium (dagbestedings- en workshopruimte en sanitairgebouw).

Alvarium is latijn voor ‘Bijenkorf’, en wij onthulden de uitslag van de bijen-prijsvraag. De gelukkige prijswinnaars kregen een heerlijk groentepakket met wat presentjes uitgereikt.

Al met al een geslaagde middag. Eerstvolgende Open Middag is 30 juni a.s.

Reacties uitgeschakeld voor Open Middagen

Zomerwerkweek 2021

15 juni 2021

Ook dit jaar organiseren wij weer een oer gezellige zomerwerkweek. Het concept is grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 26 juli, en eindigen de week op vrijdagmiddag 30 juli.

Heb je vragen? Wil je meewerken? Mail het ons via info@woonerf-luscinia.nl

Opgeven vóóraf is wel noodzakelijk. Uiterste aanmelddatum is 19 juli.

Reacties uitgeschakeld voor Zomerwerkweek 2021

Dit jaar is de NL-Doetdag geagendeerd op zaterdag 29 mei. Vooralsnog doen wij mee! Het is even afwachten hoe de ontwikkelingen omtrent Corona zich aftekenen, maar als het wordt toegestaan, organiseren wij weer deze oerleuke vrijwilligersdag.

Start rond half 10, eind rond 17 uur.

We willen werken aan de bloementuin, het bouwen van een overkapping voor de compostbakken, onderhouden aan de siertuinen, en mogelijk het bouwen van een kippenhok.

Wil je meedoen: meldt je dan aan via ons emailadres: info@woonerf-luscinia.nl

Reacties uitgeschakeld voor NL-Doetdag op 29 mei 2021

Afgelopen december 2019  is ons kwaliteitssysteem door de auditor van de Federatie Landbouw en Zorg weer helemaal doorgelopen. Het was fijn dat we naast de papieren protocollen, overzichten, lijsten, systemen, etc. ook nog heerlijk een grote ronde over het hele terrein hebben kunnen lopen. De auditor was hier voor de 2e keer (1e keer was de audit van eind 2016), en kon zo mooi alle ontwikkelingen van de afgelopen 3 jaren aanschouwen. Hij vond dat we hard gewerkt hadden, veel hebben bereikt en dat alles er prachtig verzorgd bijstond.

Op wat kleine aandachtspunten na, is het hele kwaliteitssysteem weer goedgekeurd. Dat betekent dat we weer voor 3 jaar het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” voor zowel het wonen als dagbesteding mogen voeren. Best iets om trots op te zijn!

Hieronder de eindconclusie uit het Auditrapport:

Nadat eerder dagbesteding/begeleiding en wonen afzonderlijk waren getoetst, is dit de eerste audit die de gehele dienstverlening dekt. Dat levert een positieve ervaring op bij de auditor en een prettig gesprek dat enerzijds gericht is op het nu voldoen aan de norm maar ook op de ontwikkeling van de afgelopen periode en de toekomstige lijn. Het advies dat hierbij past is dan ook zeker positief.

Reacties uitgeschakeld voor Keurmerk “Kwaliteit laat je zien” weer verlengd!

14 maart 2020: NL Doetdag

21 januari 2020

De NL Doetdag van a.s. 14 maart GAAT NIET DOOR!

 

Dit vanwege de actuele ontwikkelingen van het corona-virus en de risico’s voor ieders gezondheid. Wij volgen daarbij de lijn die door het Oranjefonds is uitgezet. Wie weet kunnen we deze dag verzetten naar een later tijdstip in het voorjaar. Heel jammer, want alle klussen en werkzaamheden waren al goed voorbereid en de catering grotendeels klaar. Alle reeds opgegeven vrijwilligers willen we wel alvast enorm bedanken voor hun getoonde bereidheid en belangstelling!

 

 

Reacties uitgeschakeld voor 14 maart 2020: NL Doetdag

Zomerwerkweek 2019

2 juli 2019

Ook dit jaar organiseren wij weer een oer gezellige zomerwerkweek. Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Er is een coördinator, er zijn diverse klussen en werkzaamheden, voor de maaltijden en koffie/thee wordt gezorgd, je kan kamperen op de camping (dus tegen kost en ‘inwoning’).

We starten op maandag 12 augustus, en eindigen de week op vrijdagmiddag 16 augustus. Vrijdagavond sluiten we de week af met een gezamenlijk avond bij het kampvuur. Uiterlijk zaterdagochtend 17 augustus om 10 uur vertrekt iedereen weer.

Dus: van 12 – 16 augustus 2019 – Zomerwerkweek !!!

Heb je zin om te komen? Meld je dan direct aan via onze contactpagina (klik hier).

Reacties uitgeschakeld voor Zomerwerkweek 2019

Jubileum: 22 juni 2019

10 februari 2019

WOONERF LUSCINIA bestaat 5 jaar!  Op 5 december 2013 zijn wij officieel gestart met Woonerf Luscinia op de locatie Lankhorsterstraat. Dat betekende dus dat wij 5 december 2018 precies 5 jaar “bestonden”. Reden voor een jubileum-feest. Deze plannen wij op 22 juni, tesamen met ons Midzomerfeest. Dit feest is alleen toegankelijk voor genodigden.

Reacties uitgeschakeld voor Jubileum: 22 juni 2019