Overige werkgebieden

Naast de houtwerkplaats en het Kunstatelier, zijn er de volgende werkgebieden:

  • Het huishoudelijk werk en het hele reilen en zeilen in en om het huis. Hier worden dagelijks de maaltijden bereid met groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin. Er wordt zoveel mogelijk samen gegeten, eventueel met onze gasten. Ook valt onder dit werkgebied de gehele verzorging van de was, het schoonhouden van de gebouwen, het doen van inkopen en het bijhouden van de voorraden. Een zeer belangrijk en centraal werkgebied!
  • De moestuin: hier worden groentes, kruiden en (klein)fruit geteeld voor eigen gebruik. Verder valt hieronder ook de aanleg en het onderhoud van de diverse siertuinen. Ook op het erf zelf is veel werk te doen zoals bomen- en haagonderhoud, bijhouden van het gras en weiland, onderhoud van het populierenbos.
  • De dieren: De schapen en de kippen vragen dagelijks verzorging. Regelmatig zijn er ook 2 pony’s te gast.
  • Onze kleine groene camping vraagt onderhoud en beheer. Het maaien van het gras, het schoonhouden van het sanitair, maar ook het ontvangen en begeleiden van onze gasten behoort tot de mogelijkheden. De camping is een op zichzelf staand werkgebied dat vooral in de zomertijd extra aandacht zal vragen.
  • Het bos: Dit vraagt onderhoud en verdere ontwikkeling. De oude bomen worden eruit gezaagd en verwerkt tot houtwallen en brandhout, maar ook tot hekwerken en omheiningen. We leggen nieuwe paden aan, planten nieuwe bomen en doen aan kwaliteitsverbetering.

Is dit misschien jouw toekomstige werkplek? Kom kijken en vraag een rondleiding!

Warme zorg en samen aan het werk ?
Dat kan bij Woonerf Luscinia !