Initiatiefnemers

Leo van der Westen en MariaAnna van der Westen-Palstra zijn de initiatiefnemers (zorgondernemers) en begeleiders/beheerders van Woonerf Luscinia. In het dagelijks leven zijn wij partners, hebben 2 kinderen en intussen al 2 kleinkinderen. Goede zorg en begeleiding van mensen met een beperking spelen een belangrijke rol in ons leven. Onze missie is om ieders kwaliteiten zichtbaar te laten worden. Wij geloven dat je mag groeien naar de mens die je in diepste wezen bent. Hieronder stellen wij ons voor:

MariaAnna van der Westen-Palstra:
 Ik werk al meer dan 40 jaar met mensen met een verstandelijke beperking, psychische problemen en autisme. Binnen de dagbesteding en als woonbegeleider. Ik heb zowel de heilpedagogische basis-opleiding (MBO) als het internationale vervolgjaar in Bad Boll, Duitsland, gevolgd. Daarna diverse cursussen binnen de antroposofische zorg, en ik heb mij de afgelopen jaren verder geschoold op kunstzinnig gebied. Het is mijn grote passie deze liefde voor kunstzinnige vorming, te delen met anderen. Dit doe ik vanaf 2012 vanuit mijn kunstatelier. Sinds eind 2013 ben ik samen met Leo mede-eigenaar van Woonerf Luscinia.

Leo van der Westen: 
Na mijn HEAO-opleiding heb ik ruim 23 jaar gewerkt in een antroposofische zorginstelling voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Allereerst als groepsleider, later als huismanager, behandelcoördinator en leidinggevende. Ook ik heb zowel de heilpedagogische basis-opleiding (MBO) als het internationale vervolgjaar in Bad Boll, Duitsland, gevolgd. Daarna heb ik verschillende cursussen op gebied van zorg en management gevolgd. In 2004 heb ik me bij het Hout- en meubileringscollege in Amsterdam omgeschoold tot ambachtelijk meubelmaker en ben in 2005 een eigen meubelmakerij, genaamd “Phoenix”, gestart.  Hier heb ik jarenlang samen met mensen met een beperking hoogwaardige massief-houten meubels en producten vervaardigd. Het is mijn passie om mijn kwaliteiten en mogelijkheden in te zetten voor en met mensen met een beperking, opdat ze zo volwaardig mogelijk te voorschijn kunnen komen en zich stap voor stap verder kunnen ontwikkelen.
Sinds eind 2013 ben ik samen met Marianne mede-eigenaar van Woonerf Luscinia.

Warme zorg en samen aan het werk ?
Dat kan bij Woonerf Luscinia !