Afgelopen zaterdag 10 september hadden we een héérlijke en zeer zonnige appelpers-dag. Afgelopen weken hebben wij met de bereidwillige hulp van vele vrienden en vrijwilligers een behoorlijke hoeveelheid appels en peren kunnen plukken. De oogst was dit jaar weldadig.

img_8960 img_8979

Op deze zaterdag hadden wij de Welsumse Mobiele Appelpers uitgenodigd om al dit sappige fruit tot heerlijk sap te laten persen. En in onze slipstream kwamen velen uit de weide omgeving met hun appels aanzetten: in aanhangwagens, met trekkers, in busjes, of gewoon op de achterbank. De héle dag was de appelpers in touw, en daar rondom alom gezelligheid en werkzaamheden.

img_8972

Het was voor de Lionsclub Bronckhorst hun jaarlijkse werkdag bij ons, en vele handen maken het werk licht. Zij hielpen ons in de moestuin met wieden en schoonmaken, werkten mee om de appelpulp te mengen en verspreiden op de composthopen, en maakten ook nog het kleinfruit vrij van onkruid.

img_8974

Verder was er een informatieve stand van ons project Woonerf Luscinia, was er heerlijk door onze bewoners en dagbesteders gebakken taart, genoten we van verse koffie, thee én appelsap! Een prima dag voor fijne gesprekken, interessante ontmoetingen met buurtgenoten, voor rondwandelingen en kennismaking. Dat beloofd weer wat voor volgend jaar!

Rest ons al die mensen te bedanken die het fruit uit hun boomgaard ter beschikking stelden voor ons. Dankzij de hulp en inbreng van onze vriendenstichting konden we al dat fruit laten persen tot 5-liter pakken. En deze zijn nu bij of via ons TE KOOP voor €9,50 per pak van 5 liter! De pakken zijn ongeopend 2 jaar houdbaar, en na opening 3 maanden. Interesse? Neem contact met ons op.