Vandaag hebben zij Santiago de Compostella bereikt. De fietstocht begon in Deventer en Zutphen, en liep via de Ardennen, Frankrijk, Pyreneën, door Noord Spanje naar Santiago. De gehele tocht is nog te zien op hun website www.opnaarsantiago.nl. Via foto, film, twitterberichten alswel persoonlijke berichten. Geweldig, wij willen hen feliciteren met dit bereikte resultaat en zijn supertrots op hen. Heel veel mensen hebben hun tocht gevolgd, en hun reactie weergegeven. Velen hebben kunnen genieten van de prachtige filmische dagpresentaties. Schitterende beelden, prachtige muziek en heel divers van onderwerp. Ze hebben uiteindelijk 2750 km gefietst, en daarbij E6500,- bijeen gebracht. Ook heel veel dank ook voor alle mensen die hen gesponsord hebben, en daarbij Woonerf Luscinia steunen.

We willen echt iedereen die hen op wat voor wijze dan ook gevolgd en gesteund hebben, van harte uitnodigen op zondag 18 september in het Middenhuis te Zutphen Leesten.
Dan willen we de Spanje-gangers in het middelpunt en in het licht zetten, en hen officieel verwelkomen. Ook zal dan het bijeen gefietste bedrag officieel overgedragen worden aan de Stichting Luscinia. Er zal een passende bestemming voor worden gevonden. Voor diegenen die dat willen, is ’s middags de gelegenheid om kennis te maken met de locatie. We willen daar naartoe fietsen (of per auto), lekker pichnicken, en geven dan een rondleiding.
Thomas en Joost hebben met hun aktie “Opnaarsantiago” eigenlijk onbewust het startsein gegeven voor de financiële actie om de aankoop van de locatie realiseerbaar te maken. Om de daadwerkelijke aankoop definitief te maken, hebben wij nog een behoorlijk bedrag aan particuliere ondersteuning nodig. Komende maanden zal deze aktie zijn beslag krijgen. Mochten er mensen zijn, die hierover meer willen weten: bel on dan gerust op!