Afgelopen zaterdag 12 maart organiseerden wij op onze locatie alweer voor de 3e keer de jaarlijkse NL-Doetdag. Diverse projecten waren voorbereid, een flinke groep vrijwilligers had zich aangemeld, en …….. het weer werkte optimaal mee.

IMG_7544 IMG_7553 IMG_7557


De werkzaamheden:

Op onze locatie waren weer diverse klussen te doen. Vanuit de vaste vrijwilligersgroep en onze Vriendenstichting hadden diverse coördinatoren afgelopen week de projecten voorbereid. Zo kon in de bloementuin gewerkt worden aan het aanleggen van de paden; in de kapschuur kon een grote metalen stelling voor groentekisten bekleed worden met vele kopshouten schijven; het nachthok voor de kippen kon getimmerd worden, verder wilden we graag een tweetal wegwijzers op het terrein en last-but-not-least: de cateringgroep.

Wethouder Peppelman werkt mee!
Blij verrast waren we  met de komst van de wethouder van zorg uit de gemeente Bronckhorst: dhr. Peppelman. Direct na de ontvangst met een lekkere bak koffie+taart, kon hij in het ‘dreamteam’ meewerken aan de stellingkast t.b.v. het verkooppunt voor onze groentes. Met hamer, zaag en kitspuit werd hard gewerkt om er een mooie uitstallingswagen van te maken. Komende zomer zullen hier de groentes, bloemen en appelsap verkocht kunnen worden.

IMG_7600 IMG_7599 IMG_7535

 

 

Start Aktie “Warme zorg en samen aan het werk”.
Woonerf Luscinia is nu klaar voor de verdere uitbreiding. In een ander nieuwsbericht is hierover méér te lezen. Vandaag, op NL-Doetdag, gaf de wethouder het startschot door de ontvangst van het eerste exemplaar van onze nieuwe brochure! Bijna gelijktijdig onthulde hij een vergrootte versie van deze brochure, zodat de brochure voor alle aanwezigen zichtbaar werd! De wethouder was onder de indruk van hetgeen Woonerf Luscinia te bieden had, en benadrukte nog eens hoe mooi het is dat dit soort initiatieven kunnen ontstaan op de plek van een voormalig boerenbedrijf. Immers de leegloop in deze branche baart de gemeente grote zorgen.
Maar Woonerf Luscinia zit nu in een positieve ontwikkeling, en nieuwe bewoners en dagbesteders zijn van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen een rondleiding aanvragen en ook onze brochure is aan te vragen. Zie onze contactgegevens!

Geweldige klussendag!
Ja, wat wil je: met zo’n mooi lenteweer! Ongeveer 30 vrijwilligers en een handvol kinderen werkten deze dag aan de verschillende klussen. Onderwijl genoten ze van de heerlijke catering, en zo werkende en kletsend konden we aan het eind van de dag de balans opmaken:

  • De bloementuin opgeknapt, uitgebreid en van een nieuw pad voorzien
  • Bij het verkooppunt is een gloednieuwe groentekratten-uitstalling verrezen
  • Er is een goede start gemaakt voor het nachthok voor de kippen
  • Naamborden geschilderd
  • en last-but-not-least: de heerlijke catering

We verheugen ons nu al op volgend jaar! Mis het niet!