Nadat we afgelopen maand gestart zijn met de actie om de laatste financiën voor Luscinia bijeen te krijgen, heeft dit al diverse reacties opgeleverd. Mooi!

Hieronder willen we daarvan een aantal noemen, en tevens de aankondiging doen van de start van een heuse Luscinia actie-bazar!

Kavel-verkoop.
Via de speciale actie-website www.actiefvoorluscinia.nl (reeds door honderden bezoekers bezocht) zijn er al verschillende zgn.‘kavels’ verkocht. Voor degenen die nog niet op de hoogte zijn: de hele toekomstige locatie is op de site uitgetekend en opgedeeld in zo’n 200 kavels. Deze zijn te ‘adopteren’ tegen een bedrag van €25, €50, €100 of €200,-. Betaling loopt via Ideal! Wanneer je zo’n kavel ‘koopt’, doneer je geld aan de Vriendenstichting en kun je kiezen voor een leuke ‘tegenprestatie’. Laatste stand is dat er 8 kavels verkocht zijn! Een prima prestatie, wat navolging behoeft!

Luscinia Actie-bazar
Wilma Bos, lid van de Vriendenkring Luscinia, heeft een erg leuk idee ontwikkeld en uitgewerkt. Haar winkelruimte aan de Nieuwstad 43 in Zutphen komt per 1 april weer beschikbaar, en zij heeft deze ter beschikking gesteld voor een actie-bazar voor Luscinia.

Concreet: Elke  woensdagmiddag van 4 april t/m 23 mei (tussen 14.00 – 18.00 uur) zal er verkoop plaatsvinden van kleine nieuwe cadeauproducten (o.a. uit de houtwerkplaats en het kunstatelier) en tweedehands artikelen zoals boeken, DVD’s, kleding en curiosa. Ook kunnen er dan in goede staat zijnde spullen worden ingebracht.
Er is tijdens de bazar ook informatie over Luscinia aanwezig, zoals bouwtekeningen, plattegronden, flyers en brochures. Verder komt er een Luscinia-café, waar onder het genot van een kopje koffie of thee (met door Vrienden gebakken cake of taart!) verdere actieplannen kunnen worden gesmeed om voor  Woonerf Luscinia de broodnodige laatste financiële zet te geven. Dus voel je geroepen, als je ideeën hebt, al dan niet samen met anderen.

De officiële openingsbijeenkomst zal plaatsvinden op woensdagmiddag 18 april van 16.30 – 18.30 uur. We willen er een leuke middag van maken, met wat muziek, ontmoetingen, wat hapjes en drankjes, etc. De daadwerkelijke openingshandeling zal rond om 17.30 uur plaatsvinden.

Dus:               Luscinia actie-bazar
Waar:            Nieuwstad 43 te Zutphen
Wanneer:     Elke woensdagmiddag van 14 – 18 uur, vanaf 4 april t/m 23 mei
Gevraagd:    Kopers en leveranciers van goede 2e hands artikelen
Hulp:            Af en toe in de winkel meehelpen, ideeën en klussen komen melden
en/of helpen uitvoeren

Andere acties
Naast deze bazar worden er ook nog andere actie aangekondigd en uitgebroed. Komende week worden de persberichten breed verstuurd naar kranten en tijdschriften, verenigingen en instanties. Verder is er iemand die haar afscheid op haar werk aangrijpt om collega’s te vragen om voor Luscinia te doneren. Tevens zijn we momenteel erg actief op het gebied van fondsenwerving en subsidies.
We zijn erg benieuwd wat er nog meer aan ideeën rondwaart.

Hoort-zegt-het-voort!